Mar-tea-ni - mocktail
Dat we niet altijd alcohol nodig hebben om het gezellig te maken en ons te amuseren is duidelijk. Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven om lekker te drinken en veilig te rijden. De mocktails zijn dan ook aan een enorme trend aan het worden in het uitgangsleven. Er zijn duizend-en-één mogelijkheden om een heerlijke mocktail te prepareren. We stellen je er graag een voor op basis van thee: de mar-tea-ni.
Ingrediënten (per glas)
200 ml kersensap
200 ml Piramide Earl Grey thee
sap van een halve limoen
een takje munt
enkele braambessen als versiering
blokjes ijs met kersen ingevroren
Het recept:
Maak de ijsblokjes (met 1 kers per ijsblokje) al eerder dan zijn ze klaar wanneer je ze nodig hebt.
Zet een paar uur vooraf een grote pot Piramide Earl Grey thee, zodat die goed kan afkoelen voor gebruik.
Doe het takje munt, het kersen- en limoensap en de thee in het groot glas en vul aan met de kersen-ijsblokjes.
Zet het glas op een schoteltje en leg er wat braambessen bij.
Onmiddellijk opdienen.
Bloody Mary
De wereldberoemde longdrink Bloody Mary werd voor het eerst gemixt in het prestigieuze St. Regishotel in New York begin jaren twintig. Zijn naam heeft hij te danken aan de toen gevierde Hollywood-actrice Mary Pickford
Tegenwoordig is het in de Verenigde Staten heel gebruikelijk om Bloody Mary’s te serveren bij een uitgebreide brunch. Het schijnt ook een uitstekende remedie tegen een kater te zijn.
In minder dan twee minuutjes tover je een Bloody Mary bij de zondagse brunch. Wij gebruiken bij voorkeur tomatensap van De Drie Wilgen en Mamont wodka, die trouwens ook in een alcoholvrije versie te verkrijgen is.
Ingrediënten (per glas)
1 longdrink glas
45 ml Mamont wodka
120 ml gekruid tomatensap van De Drie Wilgen
15 ml citroensap
4 scheutjes Tabasco
4 scheutjes Worcestershire saus
peper en zout
1 stengel bleekselder
ijsblokjes
Het recept:
Vul het longdrinkglas met ijsblokjes.
Voeg de wodka, het tomatensap, het citroensap, de Tabasco, Worcestershiresaus en het zout en de peper toe.
Gebruik de bleekselderstengel om alles goed door te roeren en voeg eventueel nog een schijfje citroen toe.
Bloody Mary, met of zonder alcohol, maar altijd even lekker met Mamont wodka en Drie Wilgen tomatensap. Ideaal om de feestdagen te verteren.
Glühwein
Wat smaakt er lekkerder dan een heerlijke warme wijn op koude dagen? Voor dit receptje heb je geen dure, zware wijn nodig. Wij kozen voor een lekkere Le Marcel die zich prima laat opwarmen en uitstekend combineert met de kruiden in de ‘glühwein’. Wist je dat er vaak warme wijn gedronken wordt bij een Thanksgiving-maaltijd? Die bestaat verder uit kalkoen en zoete aardappelen.
Ingrediënten (8 personen)
2 sinaasappelen
2 el rietsuiker
3 flessen rode Le Marcel
6 stukjes steranijs
6 kaneelstokjes
3 el vloeibare honing
6 kruidnagels
Het recept:
Spoel de sinaasappels en snij ze in dunne plakjes. Doe de wijn in een pan, samen met de sinaasappelplakjes, de suiker, de honing en de specerijen.
Verwarm de glühwein zachtjes, maar laat hem niet koken, want dan vervliegt alle alcohol. Laat alles een halfuurtje zachtjes trekken.
Verdeel de glühwein over bekertjes en serveer meteen.
of