Shirley Temple
Op zoek naar een cocktail die je met en voor je kinderen kan maken in de vakantie?
Probeer dan zeker deze Shirley Temple. Deze mocktail werd trouwens uitgevonden door een barman in Beverly Hills die het beroemde kindsterretje Shirley Temple vaak over de vloer kreeg. Ze was natuurlijk te jong om alcohol te drinken maar met deze mocktail kon ze toch met de volwassen mee klinken.
Ingrediënten
- 15 ml grenadine
- 15 ml appelsiensap
- 200 ml gemberbier
- ijsblokjes
Het recept:
Doe de ijsblokjes in een shaker
Voeg de grenadine, het appelsiensap en het gemberbier toe en shake tot alles gekoeld is
Giet de mocktail in een mooi glas en versier met een kers of stukje limoen
White Lady
Een verrassende maar heerlijke cocktail, voor de echte fijnproever!
Ingrediënten
- Grenadinesuiker
- 2 cl gin, wij vinden de PandaGin een aanrader
- 1cl cointreau
- 1 cl citroensap
- 1/2 losgeklopt eiwit
- ijsblokjes
Het recept:
Laat je glas koud worden in de koelkast.
Duw de rand van het koude glas in de genadinesuiker zodat het blijft kleven.
Doe alle ingrediënten in een shaker en schud flink.
Giet de inhoud in het glas, gebruik een zeefje.
Klop het eiwit tot schuim en voeg dit als laatste toe.
Garneer eventueel met een stukje citroen.
Margarita
De Margarita cocktail is waarschijnlijk één van de meest bekende cocktail ter wereld.
Deze maand delen we graag het recept:
Ingrediënten
- 5 ml tequilla
- 20 ml cointreau
- 15 ml limoensap
Het recept:
Ga over de rand van je glas met een schijfje limoen en dop daarna het glas lichtje in een bord met zout
Voeg de tequilla, cointreau en limoensap samen in een shaker en schud met ijs.
Giet vervolgens voorzichtig in het glas en versier met een schijfje limoen.
Je kan de Margarita opdienen on the rocks of straight up (zonder ijs) maar steeds met wat zout op de rond.
Ben je een zoetebek dan kan je wat siroop of rietsuiker toevoegen of wat geplet fruit zoals kersen, frambozen, mango of blauwe bessen.