Halloween punch
We zitten in de Halloween periode en dat vraagt natuurlijjk om een pompoen punch. Je kan die met rum of wodka maken, maar dit receptje is met de heerlijk volle Highland Park whiskey. Deze whiskey bestaat al 200 jaar en heeft een verhaal dat gebaseerd is op de Noorse mythologie. Ideaal dus voor ruige griezelavonden.
Wat je nodig hebt:
Ingrediënten
75 cl Highland Park whiskey
25 cl sinaasappelsap
25 cl citroensap
1/4 tl geraspte gember
1 el honing
120 gr gepureerde pompoen
75 cl bruiswater
suiker
zwarte voedingskleurstof
Het recept:
Je drukt eerst de rand van de glazen in het citroensap en dan in de suiker waarin de zwarte voedingskleurstof is opgelost.
Voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de suiker) in een grote kom en roer tot het mengsel mooi glad is.
Giet het mengsel door een zeef in een grote kan en voeg ijsblokjes toe.
Serveer in de gedecoreerde glazen.
of
Plantation Daiquiri
Met rum als basis kan je enorm veel variëren. Je maakt er de lekkerste cocktails mee zoals Cuba Libre, Mojito, Daiquiri of Piña Colada.
En omdat de basis misschien wel het belangrijkste is van een geslaagde cocktail, kies je natuurlijk voor een kwaliteitsrum.
Het Jamaicaanse Plantation gamma biedt een witte rum die ideaal is voor een authentieke daiquiri. Wist je trouwens dat dit de favoriete cocktail van Hemingway was?
We verklappen je het recept.
Ingrediënten (per glas)
1/2 maat vers limoensap
1/2 koffielepel zeer fijne suiker
2 maten witte Plantation rum
Het recept:
Meng eerst het limoensap en de suiker in een shaker tot de suiker opgelost is.
Voeg vervolgens de rum toe en schud nog even flink met de shaker.
Giet door een zeef in een gekoeld cocktailglas. Afwerken met een schijfje limoen op het glas.
of
Amaretto-Sour
Zin in een heerlijke cocktail die een zwoele zomeravond verfrist en eruit ziet als de zon? Dan is een Amaretto-sour wellicht iets voor jou.
De Amaretto van Vigoroso wordt in een aantrekkelijke fles verkocht en leent zich enorm goed voor deze mix.
Wij vonden het in elk geval zo lekker, dat we graag het recept met je delen.
Ingrediënten (per glas)
- 75 ml Amaretto Vigoroso
- 50 ml vers citroensap
- 1 el suikersiroop
- 1 eiwit
- 3 ijsblokjes
- crushed ijs naar smaak
- 1 tumbler glas
- 1 cocktail shaker
Het recept:
Om te beginnen vul je het glas met het crushed ice.
Gooi vervolgens 3 ijsblokjes in de shaker, samen met 1 eetlepel suikersiroop en het geperst citroensap.
Daar voeg je het eiwit aan toe en tot slot de Amaretto Vigoroso.
Goed schudden en over het gemalen ijs in het glas gieten.
Afwerken met een krul sinaasappelschil of een schijfje gedroogde sinaasappel.
Een lekker zonnige cocktail, gezondheid!
of