Cranberry coole
Nu de feestdagen voorbij zijn, zetten we graag nog eens een alcoholvrije cocktail in de kijker.
Ingrediënten
- rode bessen
- 250 ml cranberrysap
- 250 ml witte limonade
- 250 ml druivensap
- 1 blikje lychees op sap
- enkele ijsblokjes
Het recept:
Zeef de lychees en vang het sap op in een cocktailshaker.
Doe de limonade, het cranberrsap, druivensap en de ijsblokjes mee in de shaker en schud tot het drankje goed gekoeld is.
Zeef en verdeel over 4 mooie cocktailglazen.
Werk af met enkele gehavende lychees en een takje rode bessen.
Hot Gin Punch
Ben jij ook zo gek op gin?
Probeer dan zeker eens dit receptje met warme gin, heerlijk voor koude winteravonden.
Ingrediënten
3 theekopjes Madeirawijn
3 kopjes gin, onze suggestie: Gin Bleue d'Argent
kruidnagels en een snuifje nootmuskaat
1/2 el kaneelpoeder
1 kaneelstokje
2 tl bruine suiker
6 citroen- en sinaasappelschillen
1/2 schijf verse ananas in blokjes
4 lepels honing
het sap van 2 citroenen
9 jeneverbessen
Het recept:
Doe alle ingrediënten in een kookpot en warm langzaam op.
Let wel dat het geheel niet gaat koken, dan verandert immers de smaak.
Wanneer de vloeistof warm genoeg is, giet je hem in een theepot.
Voeg extra honing of citroensap toe naar gelang je persoonlijke smaak en serveer in theekopjes.
Eierpunch
Een cocktail met melk?
Het ligt misschien niet zo voor de hand maar er zijn heel wat cocktails waarin melk of room het perfecte tegengewicht vormt voor een pittige alcoholische partner.
Eierpunch of Eggnog is zo’n recept en is zeer populair in de VS en Canada waar die vooral tussen Halloween en eindejaar wordt gedronken.
Bovendien kan je dit verrassend eenvoudig zelf maken:
Het recept:
Het recept voor ongeveer 2 liter eggnog:
- Koel de cognac, rum, slagroom en melk voor je gaat mixen
- klop 6 eieren op tot een schuimig mengsel
- voeg tijdens het kloppen geleidelijk 200g suiker, 2,5 ml vanille-extract en wat nootmuskaat toe
- zet je mixer uit en roer 500 ml (ongeslagen) room, 500ml melk, 175 ml cognac en 75 ml bruine rum door het eimengsel
- serveer in een mooi glas en garneer met wat nootmuskaat en een kaneelstokje