Ice Tea Mojito
Breng de zomer in je glas met een heerlijk verfrissende mojito ijsthee. Hij is in een oogwenk bereid met een minimum aan ingrediënten. Zorg wel voor een lekkere rum, zoals ‘Ghost in a bottle’ en voor zelfgemaakte siroop.
Je kan meteen aan de slag met dit recept:
Ingrediënten
Voor de siroop:
- 330 ml water
- 300 gram suiker
- 1 zakje thee naar smaak
- en ook nog een grote afsluitbare glazen pot
Voor de mojito (1 persoon)
- 3 blaadjes verse munt
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel van de siroop
- 60 ml 'Ghost in a bottle' rum
- bruiswater
- schijfjes limoen ter garnering
Het recept:
Voor de siroop:
- doe het water met de suiker in een kleine pan
- zet het vuur hoog, wacht tot het mengsel kookt en haal de van het vuur
- doe het theezakje erin en laat ongeveer 30 minuten trekken.
- haal het zakje eruit en laat de siroop afkoelen in de koelkast.
- giet de siroop daarna in een glazen afsluitbare pot en zet in de koelkast, je kan die nog gebruiken voor andere drankjes
Voor de mojito:
- leg de blaadjes munt op de bodem van een mooi cocktailglas
- plet ze fijn met het uiteinde van een lepel of met een houten stamper
- voeg het limoensap en de siroop toe en meng met de munt
- vul het glas met ijs en giet de 'Ghost in a bottle' rum eroverheen
- maak af met een goede scheut bruiswater
- garneer met schijfjes verse limoen en een paar blaadjes munt
Martini
Toen James Bond een martini bestelde met de legendarische woorden “stirr, don't shake" had hij het niet over een glas martini uit de fles met wat citroen en ijsblokjes, maar over de ondertussen wereldberoemde drink.
Het is een droge cocktail op basis van Vermouth en gin die makkelijk thuis te maken is.
19 juni werd uitgeroepen tot Internationale Martini-dag. Reden dus om het recept te verklappen.
Ingrediënten
- 3 cl Martini Extra Dry
- 6 cl gin
- 1 citroen
- ijsblokjes
Het recept:
- Doe ijsblokjes in een glas en in een mengglas.
- Giet per persoon 6cl gin en 3cl Martini Extra Dry in het mengglas. Roer zachtjes rond.
- Verwijder de ijsblokjes uit het aperitiefglas. Zeef door een strainer in dat gekoelde glas.
- Werk af met olijven.
Champagnepunch
Met deze heerlijke champagnepunch maak je het aperitiefmoment nog leuker.
Ingrediënten
- 3 eetlepels grenadine
- 3 eetlepels Cointreau
- 2 eetlepels brandy
- 3/4 van een glas champagne
- frambozen, stukjes appel
- ijsblokjes
Het recept:
Vul de bodem vaan een punchbowl et ijsblokjes.
Giet de grenadine, cointreau, brandy en champagne over de ijsblokjes en schud voorzichtig.
Vul het glas met het mengsel en werk af met de stukjes fruit.